Direktmarketing értékesítés felsőfokon!
2014-04-29

Manapság, amikor a világgazdaság ilyen hihetetlenül bonyolult hálót hozott létre, mindennél fontosabb, hogy a külföldről érkező partnereket vagy potenciális partnereket is meg tudja szólítani.

Nem lehet elvárás egy cég vezetőivel vagy alkalmazottaival szemben, hogy mindazon országok nyelvét beszéljék, amelyeknek cégeivel kapcsolatban állnak. Mindenképp érdemes profikra bízni egy rendezvényen a hostess-munkát, hogy a külföldi partner se érezze elveszve magát, ha az, aki amúgy a kapocsaltot tartja velük a nyelvükön, valamiért nem ér rá.

Az idegen nyelven beszélő hostess persze manapság már felesleges luxusnak tűnhet, hiszen sokan azt mondják: úgyis mindenki tud angolul, miért kellene franciául, olaszul vagy németül beszélő hostesseket alkalmazni egy rendezvényen? Nos, aki így gondolja, az képzelje magát egy idegen országból érkező vendég helyébe: vajon Ön minek örülne? Ha mondjuk Olaszországban, egy üzleti partnere rendezvényén angolul beszélnének az est csinos házigazdái – vagy ha magyarul tudnák megszólítani Önt? Nem is beszélve arról, hogy – a tapasztalatok erre mutatnak, és mindenféle rosszindulat nélkül kijelenthetjük – egyes országok fiai nem tudnak, vagy nem akarnak megszólalni az anyanyelvükön kívül semmilyen más nyelven. Az idegen nyelveken beszélő hostesseink kiválóan át tudják hidalni ezt a problémát.

Híresek a franciák, hogy csak franciául beszélnek, mivel úgy vélik, az anyanyelvük világnyelv, és illő, hogy aki komolyabb – üzleti – kapcsolatba akar kerülni velük, az megtanulja. Ha erre nincs is lehetőség, franciául beszélő hostesseket bármikor az Ön rendelkezésére tudunk bocsátani.
Az olaszokra inkább az igaz, hogy nem tudnak angolul megszólalni. Ennek az okát bizonyára az ottani oktatási rendszerben, és egyfajta rosszul értelmezett rátartiságban kell keresni. Azonban a probléma áthidalható: olaszul beszélő hostesseink segítenek Önnek rendezvényén.
A német üzleti partnerek általában beszélnek angolul, nekik egyszerűen jobb a kedvükben járni németül beszélő hostessekkel. Egy üzleti kapcsolatban a jó benyomás sosem árthat.